Hari Sabtu lepas..Mie balik rumah MIL. Atas permintaan anak buah..Mie pun buat la Kek Batik..
Nk tau..Kek Batik Mie keras macam batu.. huwaaa!!! nangesh..!!
Punca..??
1. Sebab masak main campak2 x sukat.
2. Masak main bedal je..x cuit2 rasa.
3. Over confidence..mcm terer sngt kan..
Jangan kate nk makan..potong pun x boleh... sedeynye.. membazir gitu jer..
Mlm tadi.. Mie nekad buat lagi sekali.. Kali ni Mie sukat..
Alhamdulillah..menjadi..
![]() |
santik tak..? |
![]() |
Potong pun smooth je.. |
Resepi biasa2 je.. cuma Mie nk ingatkan disini..klu nk buat kek/kuih..mesti sukat..klu x..x menjadi.. melainkan anda sudah expert..huhu..
Resepi:
250 gm margerin/butter
1 tin susu pekat manis
2.5 cawan milo
Masak 3 bahan diatas sehimgga sedikit likat
1 pack biskut marie perisa coffee dipatah 4
kemudian masukkan biskut marie.
gaul sehingga rata..
masukkan dalam bekas dan mampatkan.
simpan dlm peti ais.
Selamat mencuba.. (^___^)V

No comments:
Post a Comment