Tuesday, July 22, 2014

Florentine Crispy Almond Cookies with Habbatus Sawda'

Best sngt..
Buatnya mudah pulak tu..
Tq sngt2 kat Liza sbb beri tunjuk ajar n semangat spy Mie try buat cookies ni..
Cuma..Mie x jumpa bijan hitam.. jadi..Mie gantikan dengan Habbatus Sawda'..
Kira.. dapat khasiat tambahan la kan.. (^__^)
 


Sekali adun dapan 2/3 bekas tupperware ni..
 krup krap bila mkn..
mmg best la..
Bie suh buat lg..siap offer nk belikan bahan2..
tq Bie..
erm..yg modal frist trip aritu boleh claim x..?
hehe..
 Bahan2.. Tepung Florenta-pumpkin seed-habbatus sawda'-almond flakes
Yg dalam loyang tu Mie bakar dulu dlm 2 minit..
Bau habbatus sawda' memenuhi ruang angkasa dapur.. 
Harum..

Resepi ni Mie terima dari Liza..tp kat internet pun banyak..terutamanya FB RR.
200gm tepung florenta
200gm badam
200gm pumpkin seed
20gm bijan hitam - Mie gantikan dgn 10gm habbatus sawda' (^__^)
Bakar badam + pumpkin seed + habbatus sawda' dlm 5 minit
Sejukkan seketika.
Gaul dgn tepung florenta..
Mie masukkan dlm papercup cupcake sbg acuan.
anggaran stengah sudu besar.
bakar pada suhu 160drjh cel selama 10 minit.

 Kpd yg baru2 belajar nk buat kuih raya boleh la mencuba..
Insya Allah menjadi (^__^)

Salam syg dari..

No comments:

Post a Comment